Tiina-serkulla

Akka käväisi taas Tiina-serkullakin kylässä ja mukana oli myös ”Sällin Jaana” lapsineen (Juttis ja Allu). Ja toki omat koirat, Armi ja nyt Mickekin pääsi mukaan.

Ja siinä oli Tiinan koirat, tyttöjä kaikki, tosi tärkeinä, kun Mickeä pistivät aisoihin. Micke ei moista narttulaumaa olekaan aiemmin kohdannut, joten kunnioitti kyllä näiden tyttösten toivetta, ja meni pusikkoon. Ja kyllä niitä tyttöjä sitten onkin: tanskandoggi, kleinpitz , italiaano, russeli...

Siinä kun ihmisväki sai kahviteltua, niin sitten poikettiin myös laitumilla hevosia katsomassa. Ensin Miraa ja Monoa katsomaan. Voi kun Mira oli niin suloinen, ja kuinka se tykkääkään tuosta herrasmiesseurastansa. Mono onkin komea vanha äijä. Toisella laitumella oli sitten Minttu ja Voitto-varsa sekä pari vuoden ikäistä hevosta. Voitto on kasvanut. Näyttää hyvin tärkeältä.

Kiva oli tuolla taas vierailla ja serkulle tiedoksi, nähdään taas!

Viime viikon harkat

Tuolloin Armi juoksi ensimmäistä kertaa keskimatkan eli 480 m ja vielä nyt se kisakuonokoppa päässä. Juoksu meni hienosti, ei se koppakaan vaivannut. Aikakin oli ihan kiva, 29,59 s. Lisäksi mimmi lähti kopista tyylillä, niin kuin pitääkin. Radalla olikin taas sukukokous eli Seppo-veli Seinäjoelta oli harkoissa myös. Kiva on Seppoa ja omistajiaan nähdä :)


Tämän viikon harkat

Koska Armi juoksi niin kivasti edellisen viikon harkoissa, niin Mari jo patisti akkaa, että nyt Armille soolokoetta. Soolokokeessa koira siis juoksee yksin tuon keskimatkan, Tampereella 480 m. Paikalla tulee kuitenkin olla tuomari, joka katsoo, saako koira juostua tuon hyväksytysti.

No tuota sitten yrittämään. Armille tuli laittaa oikea kisavarustus, säännöt näin sanovat. Ja sitten katsomaan, miten käy. Akka jännitteli, miten mimmi menee. Mutta hyvinhän tuo meni, juoksi tosi nätisti, ajoi viehettä niin kuin pitää, jäi pysähdysalueelle. Aikakin oli hyvä. Käsiaika Armilla oli kahdella kellolla 29,44 s ja 29,67 s. Ja niinpä tuo soolokoejuoksu meni hyväksytysti läpi. Voi sitä muikeutta, mikä akan naamassa taas oli.

Armin toinen omistaja oli saanut tällä kertaa kyydin Latovainiosta tuonn Kaupin radalle ja pääsi myös osallistumaan Armin juttuihin. Hän mm. juotti Armin tuon soolokokeen jälkeen.

Seuraavissa harkoissa olisi tarkoitus sitten koittaa, miten Armi juoksee ryhmässä. Kun nyt vaan saisi pari kaveria Armin seuraksi. Mutta näistä touhuista sitten lisää.

Micke on kainalokoira

Kun Armi on nyt huushollin harrastuskoira, niin tuohan tietenkin kismittää Mickeä vietävästi. Se kun tietää, mikä on kisareppu. Siellä on ne kaikki ihanat varusteet, jotka tarkoittavat rataa. No, Mickeä ei voi radalle viedä, ja aina kun akka ja Armi palaa, se murjottelee. Sepä täytyykin ottaa kainaloon, virka se sekin kun ei radalle pääse. Eikä Micke vastustele, se tykkää olla kainalokoira.


Mutta mielekästä elokuuta kaikille teille!

- Minna