No niin, tässä taas syksyistä selontekoa.

Viime viikolla ei sitten käytykään harkoissa. Oli katsokaas Muorin syntymäpäivä ja mentiinpä sinne kakkukahville. Koiratkin sai täytekakkua molemmat ja vielä ihan omille lautasille. Ei varmaan sitten harmittanut se harkkojen puuttuminen.

Mökkeilyä

Mökkeiltykin ollaan, oikeastaan koko syksy. Joka viikonloppu mökille. On ollut kaiken lisäksi niin mukavaa mökkeilysäätä ja silti kiva syksyinen pimeys. Akka on käynyt vielä järvessäkin ahkerasti, vaikka järvivesi on kylmää (viimeksi 16 asteista). Saunasta tietenkin.

Viime viikonloppuna oli niin aurinkoista, että sitä tarkeni ihan oleskella aurinkolaiturilla. Aurinko oikein hellitteli. Koiratkin intoutuivat koohottaan ja voohottaan. Ja sitten lepäsivät auringon paisteessa. 

Reeta ratsailla

Sunnuntaina olikin lähdettävä ajoissa pois, sillä akka oli lähdössä ratsastamaan ja oli lupautunut ottaan pienen hevostytön mukaansa. Siis Koskin kautta nappaan Reeta mukaan ja sitten Tiina-serkulle kipin kapin.

No, tehtiin niin, että ensin Tiina ja akka, nuo hassut serkukset, ratsastivat. Tiina tietenkin Mintulla ja akka Miralla. Voitto sai taas köpsötellä mukana. Köpsöteltiin sitten sitä metsätietä, missä Voitto viimeksikin oli mukana. Suuri jännityksen paikka oli se vaijeri, joka menee tien poikki. Mutta koko porukka meni siitä hienosti ohi, metsän kautta. Voittokin. Ja mennen tullen.

Hienosti meni serkusten ratsastus. Mitä nyt Voitto eksyi porukasta muutaman metrin päähän mutta puskan väärälle puolella. Tuo uljas oripoika hätääntyi vallan, kun äiti ja mummo oli ihan kadonneet (näköyhteys oli kyllä). Se kirmasi hädissään puskan väärällä puolella, mutta löysipä lopulta porukan.

Sitten olikin Reetan vuoro nousta Mirulin selkään. Lopputie piti Reetan sitten itse suoriutua kaikesta. Toki siinä oli Tiina ja Minttu lähellä, Voitto pyöri mukana ja akka kulki jalan Tiinan likkojen Riinan ja Hannan kanssa. Mutta niin vai Reeta sai Miran omin avuin ratsastettua perille saakka. Hienoa!

Tiina piti ottaa vielä siellä aitauksessa vähän harjoituksia Mintun kanssa ja samalla Reeta Miran kanssa. Mutta Minttu-parka ei ymmärtänyt touhua juurikaan vaan jämähti niille sijoilleen. No, Mira kyllä kulki Reetan kanssa. Tiina sai sitten idean, että laittaa Reetan Mintun selkään ja taluttaa. Hei, ajatelkaa! Mintun selässä ei ole ollut vielä kukaan muu kuin Tiina itse... ja nyt sitten Reeta. Akan kävi kyllä vähän kateeksi. Voitto sen sijaan nauttii vielä varsan elämästä! Huomasitko pienet videolinkit?

Loppuajan sitten likat sai leikkiä keskenään ja jonnekin ne hävisi, Riina, Hanna ja Reeta. Onneksi lopulta löytyi, että sain palauttaa Reetan kotiinsa. Pitkä päivä oli, mutta oli kyllä mahtavakin!

Mickestä vähäsen

Poika on harmaantunut. No, eihän sitä varmaan kaikki edes huomaa kun se on kuitenkin valkoinen koira. Mutta naaman läikät on pienentyneet, koska valkoinen (harmaa) on levinnyt. Ja sen viikset, sillä on ollut toisella puolella mustat viikset ja sitten toisella puolella valkoiset viikset. No, ne mustat alkavat nyt muuttua valkoisiksi. Ainakin kaksi valkoista viikseä on siellä mustalla puolella. Niin, ei ole Micke enää nuori mies, mutta ei kerrota sitä sille. Antaa sen hömpötellä vaikka koko loppuikänsä :)

Tässä tämän kerran anti, jatketaan taas. Mukavaa syyskuuta!

- Minna