Vuosi 2010

Vuosi sitten vaihtui kovien pakkasten merkeissä ja pakkaisia riittikin oikein kunnolla, helmikuulla asti. Hienoa! Akka tykkää. Koirat ei niin innostu. Ne tyytyivät (eivät siis kelpuuta muuta) pieniin hätälenkkeihin. Muun ajan nuo makasivat milloin missäkin, tyytyväisinä kyllä.

Tammikuun puolivälissä oli Äijän synttäritkin. Tuolloin otettiin Armille muutama veto muistinvirkistämiseksi. Ja kyllä vain, Prinsessamme muisti hyvinkin, mikä elukka on Vesku Vesinokkaeläin. Sehän on se vikkelä elukka, jota pitää jahdata antaumuksella.

Mickelle ei Veskua voi näyttää. Vanha Epeli kun on niin hurjana kaikenlaisiin vieheisiin... teloo vielä itsensä. Eihän Miksu itse ajattele, että ikää alkaa olla. Se täytyy siis Akan huomioida. Onhan tuo meilläkin ollut jo seitsemän vuotta ja tullessaan oli kuitenkin jo 1,5-vuotias. Ei siis mikään nuori poika vaan... noooh, sanotaan että parhaassa iässään (ettei suutu).

Metsässäkin ollaan käyty, tosin melkoisen lyhyellä piipahduksella. Kun eihän sitä tarkene kun on ollut niin kylmää.

Armin 2-vuotissyntymäpäivä

No niin, tänään oli merkityksellinen päivä, sillä Armi, tuo Penikka, täytti 2 vuotta. Miten ihmeessä sekin on jo aikuinen koira? Vastahan tuo syntyi, vastahan tuo tuli meille...

Syntymäpäivän ohjelmana oli ajaa ensin Valkeakoskiin hakemaan Reeta ja Noora. Sieltä jatkettin sitten sinne Kylmäkosken perämettään Tiina-serkulle hevosteleen. Heti pian laitettiin Mira-Loviisa valmiiksi lenkille, Reeta harjasi ja avusti satuloinnissa.

Ja sitten reippaasti liikkeelle. Reeta ratsasti Miralla, Micke ja Armi säntäilivät valtoimenaan. Noora, Tiina ja Akka kävelivät reippaasti, Reetan ja Miran perässä pysymiseen tarvitaan reippautta.

Micke ja Armi kävivät eräällä mökillä siinä ohijuostessaan varkaissa. Tai no kaiketi Micke vaan. Se varasti oraville tarkoitetun leivänkannikan. Oh hoijaa! Etenkin kun mökin mies siinä meille pysähtyi jutusteleen ja yksi tulee leipä suussansa. Nolous! No, Armi otti yllä osansa leivästä varastamalla Mickeltä. Miran nenäänkin tuo leivän haju osui ja siinä ratsasti Reeta hetken ympyrää. Mutta lenkki oli mukava, vihdoinkin pakkanen hellitti, että voi taas kunnolla ulkoilla.

Kotimatkalla poikettiin Nooran ja Reetan kanssa Toijalan ABC:llä, koska Akka oli luvannut ruokkia likat. Hampurilaisia! Sitten syötiin vielä pehmikset Armin synttärin kunniaksi. Nooh, autossa odottavat koirat saivat hampurilaiset kuonoonsa, ihan näin Armin juhlan kunniaksi.

Kiva päivä, näitä lisää taas! Mukavia talvipäiviä kaikille!

- Minna