Ja jostain syystä tämä kipale soi taukoamatta päässäni. Se syy, se on oikeastaan ihan selviö. No, ei täällä sentään kipsiä kenenkään päässä ole (kop kop kop - puuta), mutta varpaissa kylläkin. No, katsokaas...

Eilen iltasella Armi, tuo pikkulikka taas yllätti, se kun on niin virkeä pieni koira ja jokseenkin hmmm... villi, aina toisinaan. Sen verran villi oli siinä ennen iltakävelyä, että päästin mokoman iltalenkin päätteeksi vielä vapaana riekkumaan. Ei olisi pitänyt!

Aikansa se irrotteli, nuuskutteli toki myös Sohvin kanssa. Sitten piti ottaa koira-akat kiinni. Sohvi remmiin, ja sitten Armi... vaan johonkin se taas säntäsi, tai läheisten pensaiden taakse, vimmatulla vauhdilla. Oli kateissa huikeat 15 sekuntia, tuli kutsusta takaisin. Sitten lähdettiin kotiin päin...

... ja Armi-prkl ontui oikeaa takajalkaansa. Ajattelin, että tassun pohjassa olisi ampiainen niin kuin Mickellä tässä taannoin. Kotona tarkastin, ei mitään ylimääräistä näkynyt. Otin mustaherukkapussin pakastimesta ja ei kun kylmää koiran käpälään. Ihan sillain varalta. No, iltapalat hurtille ja sitten maate. Yökin sujui sikeästi, siis koirilla. Minulla ei, kun vaivasi, että miksi Armi ontuu.

Aamulla menin sitten ihan pois tolaltani, koska kakaran tassu oli aivan turvoksissa. Oikein pullero käpälä. Ei kun aamutoimien jälkeen töihin ja sitten jossain vaiheessa penikalle lääkäriä varaamaan.

Niin, ja toki soitin kasvattajallekin, siis Marille. En muista kunnolla aamuista puheluani, mutta ainakin jossain välissä puhuin etujalasta vaikka tarkoitin takajalkaa. Mitähän muuta sekavaa höpisin? Muistan kuitenkin, että Mari rauhoitteli meikäläistä. Kiitos Mari!

Niin, mitä se eläinlääkäri sanoi? No, kuvista katsottiin, niin kaksi ulointa varvasta on murtunut. Mutta paranemisennuste on kuulemma ihan hyvä, kyseessä kuitenkin pentunen. Nyt penikalla on kipsi jalassa ja jotenkin tuo Armi pitäisi nyt saada olemaan aloillaan ainakin neljä viikkoa, ehkä kauemminkin.

Miten tästä selvitään? Millä saada tuo kakara pysyyn aloillaan? Hoh hoh... mutta ehkä tästä varvasjutusta tulee vielä tarinaa tännekin.

Nyt menen nukkumaan. Rankka päivä takana. Öitä kaikille!

t. Minna K - kipsi päähän ja varpaisiin...

1877554.jpg

Armi on jokseenkin ällistynyt, koska ei tajua, miksi jalkansa on paketoitu ja ulos laitettiin tämä paketti vielä muovipussiin. Aina välillä sen täytyi ihan vilkaista, että onko jalassa tosiaankin jotain ylimääräistä. Liikkuminen kyllä sujuu varsin sukkelasti.